Molia minieră a tomatelor - Tuta absoluta, un pericol pentru culturile de roșii!

La începutul fiecărui sezon este foarte importantă protejarea culturilor de tomate de vătămători periculoși precum Tuta absoluta. Molia tomatelor poate distruge în câteva zile o plantație de tomate în spațiu protejat, de aceea este esențial să se cunoască cum poate fi depistat în timp și capturat acest vătămător chiar de la plantarea răsadului.

Această molie a tomatelor își începe activitatea în sere și solarii, atunci  când temperaturile sunt peste 9°C, astfel în spațiul protejat vătămătorul poate avea mai mult de 10 generații pe an. Molia tomatelor poate fi uşor depistată vizual după minele de pe frunze, tulpina şi fructele dăunate. O metodă ingenioasă pentru monitorizarea și capturarea a dăunătorilor de roșii sunt capcanele feromonale Eco Center.

 

 

Capcana Delta Paper este potrivită pentru prinderea și monitorizarea unei varietăți de insecte dăunătoare, într-un mod eficient și non-toxic.

Amplasarea capcanelor feromonale, reprezintă primul pas important în  depistarea și a monitorizarea dăunătorului - Tuta absoluta.

Dar ca și în cazul tuturor bolilor prevenirea infestării tomatelor cu Tuta absoluta este mai preferabilă decât combaterea, astfel vă recomandăm utilizarea dezorientanților feromonali – Tuta Protect, care previn copularea insectelor prin metoda sigură pentru mediul înconjurător. Dezorientanții oferă  protecția cu durată de până la 180 de zile a culturilor de molia minieră a tomatelor.

 

 

 

 

Eco Center dispune de peste 200 tipuri de feromoni și un șir de capcane pentru insectele dăunătoare.Suntem cea mai bună alegere de protecție a plantelor pentru agricultura organică.

Publicat la 18.04.2022